WOODLAND a KRNJEVAC

Novinka na českém trhu – medy nejvyšší a prémiové jakosti značky WOODLAND a KRNJEVAC.

BIO je jen móda, naše medy jsou čistá příroda.

Medy WOODLAND a KRNJEVAC jsou tím nejlepším, co evropští včelaři mohou světu nabídnout. Výkup suroviny od stovek prověřených včelařů z oblasti Centrálního Srbska a povodí řeky Velká Morava, zajišťuje firma  Medino d.o.o. Její obchodní značky WOODLAND a KRNJEVAC jsou známé milovníkům kvalitního medu po celém světě. Oblasti okolo velkých srbských řek, Velkou Moravu nevyjímaje, jsou charakteristické rozsáhlými plochami chemicky neošetřovaných luk a lipových či akátových lesů. Včely z úlů umístěných na těchto místech mají dostatek potravy a nemusí tak vyhledávat intenzivně pěstované zemědělské kultury, jako včely v Čechách. Šance, že se setkají s pesticidy, antibiotiky nebo geneticky upravenými organismy, je tak naprosto minimální.

Vůně, barva a chuť medů WOODLAND a KRNJEVAC:

Firma Medino d.o.o. při zpracování medu podřizuje vše jediné filosofii – výsledný produkt pro koncového zákazníka, a to kdekoli na světě, musí 100% odpovídat medu, který zanechaly včely v úlu. Jinými slovy, ve sklenici, kterou doma otevřete, musíte najít pouze 100% přírodní med, který obsahuje veškeré zdraví prospěšné látky. Pracovníci oddělení kvality navíc dbají na to, aby se spolu, před naplněním do sklenic, míchaly pouze medy stejného složení, barvy a vůně, což zákazníkovi zajistí, že vždy dostane ten svůj oblíbený druh medu, bez ohledu na to, kdy a kde jej koupí. V obchodní strategii firmy je důraz kladen na medy jednodruhové. Nejpopulárnější jsou akátový med a lipový med, o jejichž příznivých účincích byly přesvědčeny už generace našich dávných předků.

Náš akátový med, díky svému jedinečnému složení, téměř nekrystalizuje. Z některých snůšek vydrží tekutý i několik let. Vedle nejvyšší jakosti a 100% přírodní čistoty, se medy a medové produkty WOODLAND a KRNJEVAC vyznačují lahodnou chutí a vůní, a jejich konzumace se tak řadí k nejvyšším gurmánským zážitkům.

 

Kvalita medů WOODLAND:

Z hlediska kvality je velice důležitá biologická a chemická čistota dodávaných medů. Každá šarže medu prochází před zpracováním třístupňovou laboratorní kontrolou v mezinárodních laboratořích INTERTEK a QSI v německých Brémách a následnou, pravidelnou kontrolou ve vlastních laboratořích firmy Medino. Ale nejen kvalita vstupní suroviny zaručuje vysokou kvalitu výsledného výrobku. Veškeré prováděné testy by byly k ničemu, kdyby byl med před konečným zabalením nešetrně zahříván na teploty převyšující 45°C. Mnozí „průmysloví“ výrobci medu si tak zlevňují technologii balení a nezajímá je, že takto zahřátý med ztrácí veškeré zdraví prospěšné látky. Přehřátý med tak již nelze nazývat medem.

 

 

Kvalita medů KRNJEVAC black label:

Jedná se o prémiové medy, které pochází stále od stejných včelařů, jejichž včelstva se nachází zcela mimo intenzivně obdělávané zemědělské plochy. Proto je nabídka tohoto produktu množstevně omezená. Z hlediska jakosti, chuti a vůně, se jedná o to nejlepší, co světová medařská produkce dokáže nabídnout.

KRNJEVAC black label, medy prémiové kvality

Pod značkou KRNJEVAC dodáváme, pro ty nejnáročnější zákazníky, medy prémiové kvality. Jedná se o medy od vybraných a velice pečlivě laboratorně kontrolovaných včelařů, kteří mají svá včelstva umístěna zcela mimo oblasti s intenzivním zemědělstvím. Med KRNJEVAC black label je produktem ekologického chovu včel, s minimální šancí na výskyt byť jen stopových množství pesticidů a antibiotik. Vedle absolutní chemické čistoty, musejí medy KRNJEVAC splňovat ty nejpřísnější parametry vůně a chuti. Jejich konzumace musí být pro zákazníka tím nejvyšším, gurmánským zážitkem.

KRNJEVAC, to nejlepší z čisté přírody!

Srbský nebo český med?

Poslední dobou módní tvrzení, že by se med měl konzumovat vždy v zemi původu, rozhodně neplatí. Med je buď kvalitní, nebo nekvalitní a jeho kvalita mnohem více než na včelách a rostlinách, ze kterých pochází nektar, závisí na tom, jak se kde člověk chová k přírodě a k medu samotnému.

 

Pro naše medy je charakteristický nižší podíl nektaru z intenzivně obdělávaných zemědělských kultur. Výjimkou je med určený ke krémování, kde je zastoupen nektar z květů řepky olejky, dodávající medu brassiny, které jsou považovány za látky, schopné potlačit rakovinné bujení. Výsledný produkt, krémový med, ale obsahuje pouze 10% řepkového medu. Zbytek tvoří med slunečnicový. V našem medu je mnohem více zastoupen nektar z květů divoce rostoucích stromů, keřů a trav, především lípy a akátu. Dokonce tak, že značnou část produkce srbského medu je možné podle mezinárodní klasifikace označit přímo jako med lipový nebo akátový.

Ani z hlediska dalších kritérií, která určují normu pro „Český med“- jak ukazuje tabulka níže – se nemá jeho srbská konkurence za co stydět.

Srovnání normy pro “Český med” a medů WOODLAND

ukazatel norma pro Český med naměřená hodnota pro medy WOODLAND
akátový lipový smíšený tmavý květový světlý
obsah fruktózy + glukózy v % minimálně 60 67,6 70,7 66,3 63,5
hydroxymethylfurfural mg/kg nejvýše 20* 5,3 3,4 8 7,4
obsah vody % 20 pod 18 pod 18 pod 18 pod 18
obsah sacharózy v % 5** pod 0,7 pod 0,7 pod 0,6 pod 0,7
aktivita diastázy podle Schadeho nejméně 8*** 21 21,6 50 18,2

* ukazuje míru zahřátí medu při jeho zpracování, čím je číslo vyšší, tím více je med zbaven všech prospěšných látek, norma pro med prodávaný v EU je 40

** ukazuje, jak jsou včely dokrmovány řepným cukrem; čím více cukru, tím méně kvalitní med je

*** ukazuje na aktivitu enzymů a dalších biologicky a zdraví prospěšných látek

 

Kdo jednou ochutná med WOODLAND nebo KRNJEVAC, zůstane mu navždy věrný!